fredag 10 oktober 2008

Sluta hacka på Spears, media!

Räcker det inte med all skit som Brittan fått? Herregud... hon hamnade i en svacka och gick igenom en svår period i livet. Gör inte alla det, mer eller mindre? Sedan är det ju även så att media bygger upp en kändis till det de vill. Vill de ha fram en skandaldrottning skapar de också en sådan genom att hela tiden söka fel och brister, göra feta och för övrigt värdelösa artiklar, som vi åskådare så naivt tar till oss och litar på. Ett misslyckande för en kändis kan genom media resultera i x antal fler. Det är bara ett faktum!

Så, varför fortsätter vi egentligen gynna denna typ av journalistik? Jo, för att vi älskar att andas in skvaller. Vi är så förbannat jävla vetgiriga att vi bara måste dämpa våra lustar i billiga blaskor som framställer alla kändisar som fullständiga pundarfall. Hur mycket skall vi egentligen tro på? Visst har Brittan och Amy Whinehouse säkerligen gått igenom en hel del svårigheter, men måste man verkligen framställa dem som omänskliga varelser, som vi på något vis godkänns att inte respektera, för det? De blir samhällets svarta små får och matas hela tiden med negativ uppmärksamhet.

Vilken jävel skulle inte bli dum i huvudet i en sådan situation?

Brittan verkar hur som helst lyckats ta sig ur sitt "problematiska liv" och trots detta verkar inte aftonblaskorna visa någon respekt för henne. Trots att hon har lyckats med det kanske svåraste stadiet i livet; att vinna över en motgång. Det är ingenting lätt, det krävs en enorm styrka och den tar tid att bygga upp. Kan vi inte bara glädjas åt hennes framgång och återuppståndelse?

Det är förmodligen svårt för många efter medias förvridna syn på kändisar i stort. De är bara menade att stava skandal. Allt är så jävla sorgligt!

Inga kommentarer: