måndag 6 oktober 2008

Kreta 2008 i kort resumé

Kreta var underbart. Så underbart att hela dagen igår bara bestod av någon form av tårar och rastlöshet. Det kändes jobbigt som fan att ligga ensam, i sin egen säng utan några som helst soliga planer för dagen. Ingen tripp till havet, inget glassande vid poolen eller tillbringad tid på en mysig restaurang kvällstid. Allt var liksom verkligen borta och det gjorde så jävla ont.

Vi bodde i en rätt liten stad på Kreta, Rethymnon. Men trots dess storlek var pulsen hög med ilande trafik och tempererade greker. Dagarna vi spenderade där nere såg nästintill likadana ut; jag klev upp i tid för att hinna se soluppgången, vi käkade frulle, drog ned till stranden om vädret tillät, kanske en tripp till poolen, upp till hotellrummet och vila, sedan ut på kvällen för att käka en riktigt god middag. Och allt var bara så mysigt!

Den enda dagen som vi väl egentligen verkligen gjorde någonting, det var den 1:a oktober. Då blev vi bjudna av H:s mormor och morfar till Knossos. Så alla vi ungdomar inklusive de två slängde oss in i en turistbuss med guidad tur till först Kretas huvudstad Heraklion och senare Knossos. Där rådde en viss stämning. Man visste ju liksom hela tiden att detta verkligen är någonting speciellt, här har det gått människor långt före oss som haft sina seder och sin livsstil. Sin kung och drottning. Sedan är det faktiskt rätt imponerande att Arthur Evans, som blev 91 år gammal, tillbringade 30 år av sin livstid till att gräva ut Knossos och till och med renovera delar av palatset. Det var hur spännande som helst att få se allt detta som man har läst så mycket om!

Utöver Knossos var alltså allt som vanligt och jag trivdes skitbra med det. Jag skulle aldrig byta ut denna vecka mot någonting, för den blev så lyckad.

Vill ni se bilder och läsa ännu mer så finns det här, tryck bara på länkarna så kommer ni till diverse datum:

27 september
28 september
29 september
30 september
1 oktober
2 oktober
3 oktober
4 oktober

Inga kommentarer: